#KiitosKollega #KiitosKeskiviikko #KiitosESSI <3

Jokainen meistä on laulun arvoinen olisi osuva ilmaus näin MOSTilaisittain. Sydämelliset kiitoksemme Asiakaspalveluviikolla haluamme antaa Essille. Aamukahveilla saimme tämän  reaaliaikaisesti sanoa, mutta halutaanhan me tämä myös julkisesti kertoa! 

Essi, kiitos <3 

Lyhyt koodi Essistä muodostuu näin:  

Essi Nevalainen   

  • Projektipäällikkö | Tietotyön asiantuntija. Reaalielämän osoitus usean tehtävän haltuunotosta  vakuuttavasti ja määrätietoisella otteella 
  • Koulutukseltaan IT-Tradenomi, suuntautumispolku opinnoissa ohjelmistokehittäjä. Oppii erittäin mielellään uusia asioita ja hakee aktiivisesti uusia näkökulmia
  • MOSTilainen vuodesta 2016  
  • Fyysinen sijainti pääkaupunkiseutu. Työkenttänä automaatioasiakkaat 

Syvällisempi määrittelykuvaus:  

Työnmäärittely ja taustoitus:  

Essin aloittaessa työt MOSTilla antoi koulutus ja aiempi työkokemus hyvän pohjan, jolta ponnistaa. Lisäksi Essi sai mentorikseen MOSTin ”suurgurun” Samin, joka auttoi Essiä saavuttamaan todellisen potentiaalinsa työssään. Nopeasti RPA:n maailman salat aukesivat yhä haastavampien tehtävien yhteydessä, niin asiakasrajapinnassa kuin sisäisissä kehitystehtävissä. Nykyään Essin työpäivien sisältö vaihtelee paljon, sisältäen niin asiakastöiden koordinointia ja prosessien analysointia kuin robottikohteiden tunnistamista, määrittelyä, dokumentointia, käyttöönoton tukea ja sparraustakin.  

Essin kokemuksen ansiosta asiakkaamme saavat kattavan analyysin siitä mitä prosesseja tai  prosessin osia on kannattavaa toteuttaa ohjelmistorobotilla tai AI:n (tekoälyn) avulla. Hän myös  kertoo rehellisesti, mikä kohta on kokonaisuuden kannalta suositeltavaa toteuttaa ihmisen  tekemänä ja minkälaisia asioita automaation toteutusten ja ylläpidon kannalta on oleellista huomioida. Lisäksi Essi antaa mielellään myös vinkkejä prosessien ja toimintatapojen uudistamiseen ilman robottiakin. Hän on aina asiakkaan asialla ja se näkyy vahvasti Essin työn jäljessä.  

Essi itse kuvailee, että työ on monipuolista, nopeatempoista ja vaihtelevaa. Työn joustavuus, niin työajoissa, työtehtävissä kuin etätyön mahdollisuuksissa ovat hänelle merkityksellisiä asioita.  

Miten Essi hallitsee työssä jaksamistaan:  

”Lähiluonto on paikka, jossa saan parhaiten akkuni päivittäin ladattua. Ja tässä tarkoitan juurikin sitä lähiluontoa, joka alkaa jo melkein ovesta astuessani ulos. Usein meillä ihmisillä on tapana ajatella liian monimutkaisesti ja unohdamme, että kaikkea ei tarvitse tehdä vaikeimman kautta, esimerkiksi ei tarvitse lähteä kauas nauttiakseen luonnosta. Toki pidemmälle patikoiminen on myös mukavaa tilanteen niin salliessa. ”  

Tämä ajatus kiteyttää hyvin Essin vahvuudet myös hänen työssään. Aina ei tarvitse tehdä suurta ja monimutkaista, vaan jo pienillä ja nopeilla huomioilla voidaan merkittävästi vaikuttaa automaation ja prosessien tehokkuuteen.  Hän osaa ajatella laajasti, analysoida, määritellä ja tarkentaa, huomioiden aina myös ne pienet ja helpot keinot. Essin työn lopputuloksena onkin yksinkertaistettu ja tiivistetty tehtäväkuvaus, joka kuitenkin huomioi monimutkaisemmatkin asiat ja joka on helppoa viedä ohjelmoijille robotin toteuttamiseksi.  

Mihin Essi käyttää ajan työn ulkopuolella:  

“Pidän yleisesti liikunnasta ja eri liikuntamuotoja olen kokeillut usein. Seinäkiipeily on jo pidempään ollut yksi suosikeistani ja mielenkiintoinen lajikokeilu oli myös Taiji. Ennen kaikkea viihdyn ulkona ja haluan nauttia hyvistä ilmoista aina kuin mahdollista.”   

Ei ole liioiteltua sanoa, että Essi kiipeilee oppaana myös äärimmäisen tarkasti asiakkaidemme  rinnalla eri kokoisille reiteille projekteissaan. Yhtä mieleenpainuvimmista projekteistaan hän  kuvailisi niin, että se oli kuin retki Mount Everestille. Haastava seikkailu yllättävissä sääolosuhteissa, välillä leiriytyen ja uusiin haasteisiin varautuen. Kun viimeiselle osuudelle lopulta lähdettiin, oli perille päästessä yhtä riemukas olo kuin olisi Mount Everestin huipulle päässyt. Siellä oli helppoa hymyillä yhdessä asiakkaan kanssa.  

Asiakas antoi Essin panoksesta tällä matkalla erittäin suuret kiitokset ja suositukset, joita  jaamme ilolla ja ylpeydellä eteenpäin. 

Mistä Essi haaveilee:  

“Haaveilisin, että jonain päivänä asuisin ehkä osan vuodesta jossain lämpimässä, ja saisin nauttia erilaisesta säästä sekä luonnosta. Snorklausta harrastaisin varmasti enemmän, jos se olisi mahdollista. Työelämässä haaveilen, että saan jatkossakin kokea onnistumisen elämyksiä ja nauttia kehittymisestä yhdessä niin kollegoiden kuin asiakkaiden kanssa.”  

Haave voi toteutua MOSTin näkökulmasta hyvinkin lähitulevaisuudessa. Joustava etätyö luo  hyvät mahdollisuudet ja tällaisesta vuorien valloittajasta pidämme mielellämme kiinni! Me  haluamme olla lyömässä kiilaa vuorien seinämiin, jotta työntekijämme pääsevät ponnistamaan  ylöspäin työelämän matkallaan.