MOST & Legendaarinen Perjantaibiisi

“Ei se vielä retkuksi tee, jos vähän renttuillaan…”  Martti Servo & Napander, Viikonloppu

MOST:in työyhteisöä on suuresti ilahduttanut jo vuodesta 2018 asti joukkueemme kapteenin, Ollin valitsema perjantaibiisi. Martti Servon esittämä “Viikonloppu” oli ensimmäinen, joka soitettiin perjantaina työpäivän päätteeksi samaan aikaan perustetussa WhatsApp-kanavassa.

Miksi juuri tämä laulu?

Ollilta kun kysytään, niin mitään muuta vaihtoehtoa ei ollut. Hieman ennen kuin perjantaibiisi soi ensimmäisen kerran, oli Olli itse tutustunut Martti Servon & Napanderin tuotantoon laajemmin ja koki hengenheimolaisuutta, niin rytmiin kuin itse laulujen sanomiin. Ja Viikonloppu -laulun sanoma on selvä, se luo hyväntuulisen alun omanlaiselle viikonlopun vietolle!

Olli korostaakin, että kukin meistä rentoutuu omalla tavallaan eikä yksikään tapa ole toistaan parempi. Omalla tavallaan tämä laulu antaakin siunauksen juuri tälle. Maanantaina palataan jälleen työn äärelle virkein mielin, kun päänuppi on tyhjennetty lenkkipolulla hikoillen, patikoiden, veneillen taikka hyvässä seurassa naureskellen.

Onko jokin muuttunut?

Kun työyhteisön ikähaarukka on näinkin laaja kuin MOSTilla on, sanomattakin on selvää ettei lauluvalinta sopinut kaikkien kuuloaisteille. Ollia hymyilyttääkin se, kuinka paljon soraääniä alussa tuli, kun sama biisi tuli viikosta toiseen. Keskusteluita onkin käyty perjantaisin eri musiikkigenrejen välillä ja näin pidetty huolta, että vanhempikin kaarti pysyy populäärikulttuurin mukana.

Nuoremmasta päästä oleva Tatu taisi olla ensimmäinen, joka julkaisi oman versionsa perjantaibiisistä, ennen kuin Olli ehti laittaa omansa. Mutta Essi oli ensimmäinen, joka uskalsi ääneen myöntää, ettei Martti Servon & Napanderin Viikonloppu olekaan hassumpi! Eli Ollin väsytystaktiikka sai niskavoiton. Tatun avattua ladun, onkin keskusteluiden innoittamana kanavalla kuultu hyvinkin erilaisia lauluvalintoja.

Suosikkeja matkan varrelta?

Olli itse tykkää kuunnella erilaisia sanoituksia Martti Servon lisäksi ja kuunneltujen kappaleiden kirjo onkin laaja. Mutta kiinnostava fakta on, että jokainen valittu biisi on ollut Ollin tarkan mietinnän tulos, kuten kuvasta voi havaita. Perjantaibiisi sisältääkin aina omanlaisensa sanoman kuluneesta viikosta tai jostain porukkaa yhdistävästä asiasta viikolta. Sanoituksella onkin suurempi merkitys, kuin ehkä me MOSTilaiset tiedämmekään.

“Onko niin ettei niittää voi sieltä, mihin koskaan ei kylvetty?” ottaa kantaa siihen, että voiko odottaa onnistumisia sieltä, mihin ei ole vielä yhdessä panoksia laitettu. Tämä toimii hyvänä ohjenuorana, kun viikon saavutuksia ja tavoitteita katsotaan yhdessä. Myyntiä ei tule sieltä, minne ei ole myyty.

(Martti Servo & Napander, Mikä on kun taidot ei riitä?)

Tuleva biisi?

“Viikonloppu”. Paluu juurille ja sanoman alkuperäiseen tarkoitukseen on tänä päivänä ajankohtaista. Jokainen meistä tarvitsee irtioton työstä ja ajan keskittyä itseensä sekä lähimmäisiinsä. MOSTissa työntekijöiden hyvinvointi on yksi tärkeimpiä asioita ja siihen myös tämä biisi haluaa ottaa kantaa.

“Ei se vielä retkuksi tee, jos vähän renttuillaan…” onkin keskeinen sanoma ja kuvastaa hyvin MOSTille ominaista huumoria, joka kukkii läpi vuoden. Ja biisihän tulee jälleen herättämään keskustelua! Yhteisöllisyys, avoin keskustelukulttuuri ja rento ote ovat tärkeitä elementtejä, joita halutaan entisestään vahvistaa.

Elämä ei saa olla liian vakavaa, kiteyttää hyvin Ollin mietteet. Olisiko tässä syy siihen, että saammekin nykyään nauttia myös eri kertosäkeistä Ollin viheltämänä? Toki yleisön pyynnöstä ja yllyttämänä…”Sitä saa mitä tilaa.”, kenen alkuperäinen kappale?