VMP Groupissa robotit ovat tuttuja automaatioapulaisia

VMP-Groupissa ohjelmistorobotiikka on ollut osa hallinnollisten töiden automatisointia ja prosessikehitystä jo yli kahden vuoden ajan. Suurin osa VMP:n robottitehtävistä on toteutettu palkka- ja taloushallinnon toimintoihin. mm. Manu, Ritu ja Pepe robotit kirjaavat kirjanpidon tapahtumia, täsmäyttävät ja raportoivat. Palkkahallinnossa roboteilla tuodaan tuntitapahtumia järjestelmiin tarkastetaan henkilötietoja ja tehdään raportointi- ja palkkatodistusaihiot ihmiselle jatkojalostettavaksi. Robottitehtäviä on tuotannossa n. 20 kpl.

VMP:n automaatiostrategiassa robotiikka on järjestelmäkehityksen rinnalla sopivissa tilanteissa aina vaihtoehto. Joissain tilanteissa robotti on nopea väliaikaisratkaisu muutostilanteiden järjestelmäpaikkaukseen ja toisissa prosesseja kehitetään suunnitelmallisesti robottiavusteisiksi. VMP:n tavoitteena on helpottaa työntekijöiden arkea, tuottaa standardoituja toimintamalleja ja parantamaan laatua. Ideat eivät ole toistaiseksi vielä loppuneet ja automaatioastetta kasvatetaan jatkuvasti.

“Ilman hyvää yhteistyökumppania on vaikea päästä alkuun ja MOST Digitalin kanssa se kävi vauhdikkaasti. Yhteistyömme ohjaa valitsemaan mielekkäät robottikohteet, pitää projektit käynnissä ja on tärkeää apu ylläpitovaiheen koordinoinnissa”, toteaa RPA-asiantuntija Piia Väistö VMP:ltä.

Lisätietoja: Piia Väistö, RPA-asiantuntija, VMP Group piia.vaisto@vmp.fi ja Sami Säisä, MOST Digital